Min träning Del 2

I förra inlägget skrev jag om hur jag styrketränar hemma. I detta inlägg tar jag upp min magträning. Jag började göra situps, plankan och några fler vanliga övningar långt innan jag ändrade kosten. Men såg aldrig resultat och fick ont i ryggen. Fick ryggskott för två år sedan och somliga övningar, som situps, känns absolut inte behagliga för ryggen. 

Jag har sedan den sista graviditeten en redig putmage under naveln och så fort jag åt något så var det som om inget höll tillbaka den svällande magen. Jag började söka på internet och hittade information om försvagad bålmuskelatur som är en vanlig bieffekt efter graviditeter. 

Bilden visar hur magmusklerna ser ut efter graviditeten och i många fall går inte dessa tillbaka utan träning. 
 
Mycket stämde in på mig:
En putmage 
Dålig kroppshållning
Ont i längdrygg
Tarmbesvär

Så jag bestämde mig för att ta tag i detta. Hade hört talas om Mammamage sedan innan och skaffade deras app för en billig peng. 
Jag har följt programmet varje dag i snart två månader. Man får några övningar som man skall göra varje dag, tio dagar sedan när man är klar med den nivån får man göra ett test. Klarar man testet låses nästa nivå upp och man får mer avancerade övningar. 
Jag har precis börjat Nivå 6 nu och jag tycker att dessa övningar har hjälpt mig bli starkare, få bättre hållning och min värk i ryggen är i princip borta. 
Jag vet inte om det syns än så mycket, men det känns bra. 


Till vänster från 28 juni - Till höger 11 augusti

Har du problem med samma sak som jag beskrev, tycker du inte "vanliga" magövningar hjälper. Läs på om separerade magmuskel, läs på om hur du kan stärka bålmuskelaturen, core-övningar. Det finns övningar som kan hjälpa rätt. Ge det tid och kämpa på. 

http://mammamage.se/om-mammamage/magmusklerna/
http://www.lofsan.se/testa-om-du-har-delade-magmuskler/
https://mamma.fit/2016/06/20/3058/

En övning som jag lägger till är "Flutter kicks". 
Känner verkligen hur övningen tar. 20 sekunder, vila 10 sekunder och upprepa två gånger till. Gör detta tre gånger i veckan i samband med mina andra övningar. 
Rekommenderas.

nujavlarjenny.blogg.se

Här berättar jag om min viktresa från 84 kilo. Ger tips på lowcarbmat som har funkat för mig.

RSS 2.0