Ostbröd från 56kilo!
En fråga jag har fått är vad jag äter. Om det är en sak jag äter nästan varje dag så är det detta ostbröd från 56kilo.

Det blir 10 st bröd.
Ingredienser
Ingredienser
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk chiafrön
- 5 dl riven ost (Jag hade 29% riven Gouda)
- Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 g.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
- Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.
Noteringar
- Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
- (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)