Stekt blomkålsris

Tips nr 4!
 
Ett gott tillbehör istället för ris och potatismos är blomkålsris. 
Idag gjorde jag stekt blomkålsris, blomkål är bra ur lchfsynpunkt, 4g kolhydrater/100g. 
 
Ingredienser för 4 portioner
Ett blomkålshuvud
Smör
Salt och Peppar
Gurkmeja
 
Dela blomkålshuvudet i mindre delar och mixa sedan i en mixer eller riv hela grovt med rivjärn. 
Värm stekpannan och lägg i en klick smör. Lägg därefter i blomkålsriset och för färgens skull ta i gurkmeja. 
På medelstark värme stek blomkålsriset och rör runt så det inte bränner fast, tills det får färg. 
 
 
Servera med t.ex. ugnstekt falukorv och majonäs med vitlök. 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nujavlarjenny.blogg.se

Här berättar jag om min viktresa från 84 kilo. Ger tips på lowcarbmat som har funkat för mig.

RSS 2.0