Kycklinggryta med curry, bacon och banan
4 portion
4 kycklingfiléer
140 g bacon
3 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 banan
1 hönsbuljongtärning eller 1 msk kycklingfond
2½ tsk curry (eller mer beroende på hur starkt du vill ha det)
Grovmalen svartpepapr
Salvia (antingen färst eller torkad går lika bra.)
Skär kycklingfiléerna i strimlor.
Skär bacon och bananen i mindre bitar.
Stek bacon, krossade vitlöksklyftor och curry ett par minuter under omröring.
Tillsätt kycklingstrimlorna och bryn dem ett par minuter. Häll över matlagningsgrädde, i med hönsbuljon/fond och tärnad banan.
Skär bacon och bananen i mindre bitar.
Stek bacon, krossade vitlöksklyftor och curry ett par minuter under omröring.
Tillsätt kycklingstrimlorna och bryn dem ett par minuter. Häll över matlagningsgrädde, i med hönsbuljon/fond och tärnad banan.
Krydda med svartpeppar och koka på medeltemperatur under lock i ca 10 minuter.
Strö lite salvia över maten och servera med t.ex. ris, blomkålsris, stekt broccoli och sallad.
