Kycklinggryta med curry, bacon och banan

4 portion
 
4 kycklingfiléer
140 g bacon
3 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 banan
1 hönsbuljongtärning eller 1 msk kycklingfond
2½ tsk curry (eller mer beroende på hur starkt du vill ha det)
Grovmalen svartpepapr
Salvia (antingen färst eller torkad går lika bra.)
 
Skär kycklingfiléerna i strimlor.
Skär bacon och bananen i mindre bitar.
Stek bacon, krossade vitlöksklyftor och curry ett par minuter under omröring.
Tillsätt kycklingstrimlorna och bryn dem ett par minuter. Häll över matlagningsgrädde, i med hönsbuljon/fond och tärnad banan. 
 
Krydda med svartpeppar och koka på medeltemperatur under lock i ca 10 minuter. 
Strö lite salvia över maten och servera med t.ex. ris, blomkålsris, stekt broccoli och sallad. 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nujavlarjenny.blogg.se

Här berättar jag om min viktresa från 84 kilo. Ger tips på lowcarbmat som har funkat för mig.

RSS 2.0